Liviu Marian Pop fost ministru al Educației critică închiderea școlilor

Pop Liviu, fost ministru al Educației (PSD) în 2012 și în perioada 2017-2018, este de părere că, începând prin impunerea măsurilor de închidere parțială a școlilor, autoritățile statului român pregătesc un nou lockdown. 

Nu avem cu toții, din păcate, situația reală la nivelul Guvernului. Sunt convins că ministrul Educației și membrii cabinetului au informații pe care noi nu le știm. Personal, mi-aș dori să nu apară o situație de lockdown între Sărbătorile Pascale, fiindcă mie, din exterior, așa mi se pare, că se pregătește închiderea totală a țărilor începând cu închiderea parțială a școlilor”, a declarat fostul ministru. 

Pop Liviu solicită autoritățile să informeze public condițiile în care elevii din clasele terminale au susținut orele online. “Vrem să știm dacă ministerul Educației a dotat toate familiile cu aparatură necesară astfel încât copiii acestora, care sunt în clasa a VIII-a și în clasa a XII-a să intre online să susțină orele”, a afirmat fostul ministru al Educației. 

În al doilea rând, nu am văzut de la Ministerul Educației și nici din partea altor instituții publice o evaluare clară, concretă, a tuturor elevilor din clasa a VIII-a și a XII-a în ceea ce privește accesul la sistemul online. Vrem să știm dacă ministerul Educației a dotat toate familiile cu aparatură necesară astfel încât copiii acestora, care sunt în clasa a VIII-a și în clasa a XII-a să intre online să susțină orele”, a spus Pop Liviu. 

Pop Liviu propune autorităților române să urmeze exemplul Spaniei

El mai atrage atenția asupra faptului că alte state nu au închis sistemul de învățământ, în ciuda situației pandemice grave, oferind exemplul Spaniei. 

Cum se face că în Spania, unde au fost înregistrate în perioada pandemiei foarte multe decese, învățământul funcționează din luna septembrie în parametri normali? Toți copiii din Spania, din luna septembrie a anului trecut, merg la școală. Cum au reușit spaniolii să facă lucrul acesta?Îi îndemn pe domnul Cîțu și domnul Cîmpeanu să ia legătura cu premierul Spaniei și cu ministrul Educației din Spania, astfel încât să reușească să implementeze măsurile din Spania și în România. E o simplă sugestie. Sper ca părinții, elevii și profesorii să nu aibă de suferit prin modificarea aceasta a regulilor din timpul acestui joc. Până la urmă vorbim de măsuri luate cu câteva săptămâni înainte de începerea examenelor”, a conchis fostul ministru al Educației, Pop Liviu. 

Sursa: EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *