VIDEO. Mită electorală sau promisiuni deșarte? Candidatul PNL la Primăria Săcel promite proiecte inexistente

Într-un an electoral marcat de promisiuni grandioase și inițiative discutabile, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Săcel pare să fi depășit toate limitele cu o declarație recentă care ridică mari semne de întrebare. Într-o postare publică, acesta a anunțat cu mare entuziasm că va demara înscrierea pentru cursuri de formare profesională destinate cetățenilor comunei Săcel, promițând diplome atestate la nivel internațional, subvenții consistente și ajutoare alimentare.

Promisiuni grandioase fără acoperire

Potrivit declarației sale, candidatul promite înscrierea a opt serii a câte 25 de persoane pentru aceste cursuri, fiecare participant urmând să primească o subvenție de 1800 RON și alimente în valoare de 600 RON. Înscrierile sunt programate să înceapă pe 3 iunie și să se desfășoare pe parcursul a patru zile, în sala de ședință a primăriei.

Cu toate acestea, o investigație jurnalistică a scos la iveală faptul că nu există niciun proiect aprobat pentru aceste cursuri. Candidatul însuși a recunoscut ulterior că cererea pentru aprobarea proiectului urmează să fie depusă abia în toamna acestui an. Această dezvăluire ridică serioase întrebări cu privire la veridicitatea și fezabilitatea promisiunilor făcute de candidatul PNL.

Mita electorală – o practică periculoasă

Este important de menționat că promisiunea unor subvenții și ajutoare alimentare în contextul unei campanii electorale poate fi interpretată drept mită electorală. Promisiunile de beneficii financiare și materiale pentru a câștiga voturile cetățenilor sunt ilegale și compromit integritatea procesului electoral. În plus, promisiunea unor diplome atestate la nivel internațional fără un proiect aprobat și implementat reprezintă o dezinformare gravă a electoratului.

Conform art. 386 alin.(1) din Codul Penal, Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Oportunități de formare profesională – necesare, dar nu prin promisiuni deșarte

Nevoia de cursuri de formare profesională și sprijin financiar pentru cetățenii comunei Săcel este incontestabilă. Cu toate acestea, astfel de inițiative trebuie să fie bine planificate, aprobate și implementate în mod transparent, nu folosite ca instrumente de manipulare electorală. Promisiunile nefondate nu fac decât să submineze încrederea cetățenilor în candidați și în sistemul electoral.

Candidatul PNL la Primăria Săcel a ales să facă promisiuni grandioase fără acoperire, riscând să fie perceput ca un politician care își bazează campania pe dezinformare și posibile practici de mituire electorală. Este crucial ca alegătorii să fie bine informați și să ceară transparență și responsabilitate din partea celor care aspiră să-i reprezinte. Integritatea și onestitatea trebuie să fie fundamentul oricărei campanii electorale, iar promisiunile fără suport real trebuie să fie expuse și condamnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *