VIDEO.Atenție maramureșeni! Două noi victime ale înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”

Poliția Municipiului Baia Mare a fost alertată ieri de două femei în vârstă de 77 și 80 de ani cu privire la înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, o schemă perfidă în care infractorii pretind că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier și solicită sume mari de bani pentru tratamente medicale urgente.

În ambele cazuri, victimele au fost contactate de către persoane necunoscute care s-au prezentat drept medici și le-au indus ideea că un membru de familie a suferit un accident grav. În starea de panică creată, victimele au cedat și au înmânat sume semnificative de bani, precum și obiecte de valoare.

Conform raportului poliției, una dintre victime a fost indusă în eroare și a încredințat suma de 8.500 de lei și obiecte de valoare, în timp ce cealaltă a fost păcălită să ofere 5.000 de euro și 3.000 de lei.

În prezent, polițiștii desfășoară investigații amănunțite în dosarele penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a preveni astfel de înșelăciuni, poliția recomandă cetățenilor să analizeze cu atenție informațiile primite și să solicite mai multe detalii persoanei care îi contactează. De asemenea, este important să nu se ofere date personale prin telefon și să se anunțe imediat autoritățile pentru a primi sprijin de specialitate.

Aceste înșelăciuni sunt un avertisment clar că trebuie să fim vigilenți și să nu cădem pradă escrocilor care încearcă să profite de bună-credință și vulnerabilitatea noastră în situații de criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *