Ce amendamente la Legea bugetului de Stat a depus senatorul Sorin Vlașin?

Principalele proiecte pentru Maramureș, susținute de senatorul Sorin Vlașin, sunt Centura ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației, modernizarea străzilor din municipiu și acordarea unor burse de performață pentru elevi.

Pe pagina personală de facebook senatorul maramureșean a declarat: „Am promis că voi duce problemele și priorităților cetățenilor în atenția decidenților și mă țin de cuvânt! Am depus patru amendamente la Legea bugetului de stat pe 2021, care vizează proiecte importante, cu un impact major asupra sighetenilor și a cetățenilor din Maramureșul Istoric, în general.

Cel mai important amendament se referă la alocarea fondurilor necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Centura ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației. Aceste documentații obligatorii pentru accesarea fondurilor europene se ridică la 866 .000 de lei și reprezintă o ”povară financiară” foarte mare pentru bugetul local al municipiului Sighetu Marmației.

De asemenea, am solicitat alocarea sumei de 3,224 milioane de lei pentru reabilitarea străzii Avram Iancu, una dintre cele mai importante artere de intrare în Sighetu Marmației, care nu a fost niciodată reabilitată integral.Un alt amendament vizează amenajarea unui sens giratoriu la intersecția Bulevardului Independenței cu strada Avram Iancu, ieșirea de la Spitalul municipal, o zonă foarte aglomerată care necesită fluidizarea traficului. Acest proiect s-ar ridica la 154.000 de lei.

Al patrulea amendament se referă la susținerea burselor de performanță, de studiu și sociale pentru elevii din Sighetu Marmației, care se cifrează la 1,265 milioane de lei. Sper că aceste proiecte importante pentru viitorul și dezvoltarea Maramureșului Istoric vor fi aprobate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *