În ședința Consiliului Județean Maramureș a fost aprobată reabilitatea a cinci sectoare din proiectul Mara-Nord cu o lungime de peste 75 de kilometri de drum județean în valoare de aproximativ 80 milioane euro.

În ședința de azi a administrației județene au fost votate o serie de proiecte importante pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din Maramureș.

Conform declarației președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdam, „pentru proiectul Mara-Nord, care cuprinde reabilitarea a peste 75 de kilometri de drum județean, am adoptat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru trei din cele cinci sectoare cuprinse spre reabilitare, și anume: DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești; DJ 185 Hărnicești – Ocna Șugatag; DJ 186B Fereşti – Corneşti – Călineşti – Sârbi – Budeşti. Pentru DJ 109F Rogoz – Cavnic și DJ 186 Vadu Izei – Bârsana, indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în luna iunie a acestui an.

Pasul următor este demararea procedurii de licitație pentru proiectare și execuție, pregătirea cererilor de finanțare și depunerea acestora, odată cu deschiderea liniei de finanțare, prin Programul Operațional Regional.”

Valoarea totală pentru reabilitarea celor cinci sectoare cuprinse în proiectul Mara-Nord este de aproximativ 80 milioane euro.

Pentru realizarea Pasajului suprateran de la Italsofa, am adoptat astăzi Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare pentru realizarea în comun a acestui obiectiv de investiții.

Proiectul, în valoare de 15 milioane de euro, va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile, mai exact prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Pentru acest proiect, a fost finalizat Studiul de fezabilitate, care a primit avizul CTE Siguranța Circulației al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj-Napoca, iar în perioada următoare va fi supus spre avizare finală în Comitetul tehnico-economic al CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *