Maramureșul a fost reprezentat la târgul de turism din Polonia – Tour and Travel (TT) Varșovia

Destinaţiile turistice, tradiţiile şi atracţiile culturale din România sunt promovate, în perioada 24 – 26 noiembrie, la cel mai mare târg de turism din Polonia – Tour and Travel (TT) Varşovia, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), într-un comunicat de presă.

Creşterea segmentului de turişti străini este o prioritate pentru minister, autorităţile locale şi antreprenorii români. Reluarea participării la târgurile de profil din afara ţării este tratată cu multă seriozitate de toţi partenerii implicaţi, iar acest lucru se poate observa şi prin prisma activităţilor existente la standul ţării noastre. Mult succes expozanţilor şi aşteptăm cifre din ce în ce mai bune!„, a declarat ministrul de resort, Daniel Cadariu.

În cadrul evenimentului expoziţional din Polonia vor fi promovate tradiţiile şi cultura autohtonă, prin reprezentaţii susţinute de artişti din judeţele Maramureş şi Suceava, dar şi prin demonstraţii ale meşterilor populari români, care vor face cunoscute publicului larg arta olăritului şi a sculpturii. În plus, vizitatorii vor avea ocazia să deguste produse tradiţionale româneşti din diferite regiuni ale ţării.

Delegația Maramureșului a fost compusă din meşterii populari Nicolas Leș, olar, Tobias Tekar, sculptor în lemn, Laura Lenghel, costume populare. Reprezentanții Căilor Ferate Forestiere Vișeu de Sus i-a invitat pe vizitatori pe Valea Vaserului, la o plimbare cu mocănița.

Vicepreședintele Consiliul Județean Maramureș, Radu Trufan, a fost prezent la acest eveniment și a declar: „Am avut plăcerea să îi întâmpin pe cei care au fost interesați să descopere Maramureșul, precum și pe Cosmin Onisii, ambasadorul României în Republica Polonă, Tudorița Lungu, secretar de stat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Gheorghe Marian Cristescu, președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Polono-Română și al Grupului Polski Holding Hotelowy.

”Coconii Maramureșului”, coordonați de Adrian Sabău, din cadrul Ansamblului Național Folcloric Transilvania, au susținut momente de dansuri și cântece populare specifice Maramureșului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *