În comuna Moisei se deschide o Creșă și o Grădiniță cu program prelungit

Primarul comunei Moisei a anunțat că Școala Gimnazială din Izvorul Negru se va transforma în Creșă iar Grădinița de pe Lunca de Jos se va transforma în Grădiniță cu program prelungit.

Creșele și grădinițele sunt instituții de educație timpurie care oferă servicii pentru copiii cu vârstele cuprinse între 0 – 3 ani respectiv 3 – 6 ani. Prin natura și scopul lor acestea nu sunt doar locuri de supraveghere a copiilor, ci și locuri în care copiii învață prin joacă, învață socializând și interacționând cu alți copii.

Astfel pentru Școala Gimnazială ”IOAN HOREA” – Izvorul Negru, se va depune un proiect de renovare finanțat de CNI iar aceasta va beneficia de lucrări de consolidare, recompartimentare a spațiilor, reabilitare termică, înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi, aceasta urmând a se transforma în Creșă.

În ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit, aceasta va funcționa la Grădinița de pe Lunca de Jos, care a fost reabilitată total în perioada 2018 – 2021, în cadrul proiectului „Modernizare grădiniță în localitatea Moisei, comuna Moisei, Județul Maramureș”, fiind receptionată în Aprilie 2021.

Așadar, dorim ca începând cu anul școlar 2023 – 2024 aceste două obiective CREȘĂ și GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT să funcționeze.

Cei interesați pentru CREȘĂ, care au copii cu vârsta cuprinsă între 1 an și 7 luni – 3 ani, puteți să luați legătura cu Dna Director Coman Ioana și să depuneți cereri la Școala Gimnazială ”Dragoș Vodă” Moisei – Izvorul Dragoș, iar pentru GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT, cei care au copii cu vârsta cuprinsă între 3 – 6 ani, să luați legătura cu Dl Director Hojda Vasile pentru depunerea cererilor la Școala Gimnazială Nr. 1, Moisei.

Copiii merită tot ce este mai bun din lume, la urma urmei, noi suntem cei care i-am adus în această viață și avem responsabilitatea de a ne asigura că primesc îngrijirea și educația corespunzătoare de care au nevoie.” a declarat Grigore Tomoiagă, primarul comunei Moisei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *