Scandal la primăria Baia Mare: După plecarea lui Cherecheș, viceprimarul Ioan Doru Dăncuș este urmărit penal

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, se află în centrul unei anchete judiciare ample, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a deschis un dosar penal împotriva sa. Dosarul, înregistrat cu numărul 5144/P/2023 pe 23 noiembrie 2023, răspunde unei plângeri depuse de PNȚCD, reprezentat de președintele său, Aurelian Pavelescu.

Ancheta vizează acuzații serioase precum fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurpare de funcții și constituirea unui grup infracțional organizat. Conform plângerii, Dăncuș ar fi pretins în mod fals că ocupă funcții de conducere în cadrul PNȚCD, deși pozițiile reale ale partidului sunt înregistrate oficial la Tribunalul București și Autoritatea Electorală Permanentă.

Mai mult, documentele financiare ale presupusei Organizații Județene Maramureș a PNȚCD, care ar fi condusă de Dăncuș, lipsesc din Registrul Fiscal al AEP pentru anul 2022, sugerând că această organizație nu există. Ioan Doru Dăncuș a fost de asemenea exclus definitiv din PNȚCD în decembrie 2022, iar instanțele au confirmat în repetate rânduri că el nu deține nicio funcție oficială în partid.

Aceste dezvăluiri au stârnit un val de reacții în cadrul administrației locale din Baia Mare. Un grup de consilieri locali solicită acum revocarea lui Dăncuș din funcția de viceprimar, argumentând că atribuțiile sale curente ar trebui delegate viceprimarului UDMR, Papp Zsolt.

Ionel Bogdan, președintele PNL, a exprimat îngrijorarea față de situația actuală, subliniind necesitatea responsabilității și a unei guvernări prudente. În plus, a avertizat asupra tentativelor de tranzacționare a funcțiilor în cadrul administrației locale și a promis să inițieze discuții pentru stabilirea unei majorități stabile în Consiliul Local.

În ciuda acestor provocări, Dăncuș a răspuns afirmațiilor, menționând că va respecta orice hotărâre a Consiliului Local și că acuzațiile aduse sunt motivate de interese personale și politice.

Această situație tensionată la nivelul administrației municipale vine într-un moment delicat pentru Baia Mare, punând sub semnul întrebării capacitatea autorităților locale de a gestiona eficient problemele orașului și de a susține proiectele esențiale pentru comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *