Deputatul Maramureșean, Gheorghe Șimon, critică măsurile securistice ale lui Boloș

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș și fost Ministru al Economiei, a lansat o critică dură la adresa Ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, referitoare la recenta sa propunere de „recompensare” a cetățenilor care raportează cazuri de evaziune fiscală. Șimon a etichetat această propunere ca fiind „personală și neinspirată”, accentuând opoziția PSD față de astfel de măsuri.

Deputatul a subliniat că în contextul istoric al României, trecută printr-un regim comunist marcat de represiuni și delațiuni, astfel de inițiative sunt inadecvate și nepotrivite. El a sugerat că Ministerul Finanțelor ar trebui să se concentreze mai degrabă pe combaterea marilor cazuri de evaziune fiscală și contrabandă, decât să încurajeze denunțurile cetățenești.

În plus, Șimon a evidențiat eforturile Guvernului Ciolacu în direcția îmbunătățirii colectării taxelor și combaterea evaziunii fiscale prin măsuri fiscale recent implementate. A menționat introducerea sistemului e-factura și creșterea digitalizării ANAF ca fiind pași importanți în reducerea evaziunii fiscale și a fraudei pe TVA, estimând o creștere semnificativă a încasărilor.

Deputatul PSD a remarcat că aceasta nu este prima dată când PNL propune astfel de măsuri, amintind o inițiativă similară din 2021 a liberalului Sebastian Burduja. Cu toate acestea, Șimon insistă că Guvernul actual a luat deja măsuri eficiente pentru creșterea veniturilor la buget, destinând aceste resurse pentru acoperirea costurilor suplimentare în domeniul pensiilor, salariilor, alocațiilor și indemnizațiilor sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *