Bani europeni pentru comuna Boiu Mare

Situată în inima Transilvaniei, comuna Boiu Mare din județul Maramureș se distinge prin autenticitatea sa rurală și peisajul încântător. Bine-cunoscută pentru fertilitatea terenurilor agricole și frumusețea dealurilor și colinelor acoperite de pășuni, comuna prosperă în mod specific prin agricultură și creșterea animalelor.

Recent, autoritățile locale au făcut progrese semnificative în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii. Consiliul Județean a aprobat achiziția unui buldoexcavator, cu o valoare de 80.000 de euro, dintre care 60.000 de euro reprezintă fonduri europene. De asemenea, în urmă cu aproximativ două luni, a fost deschis primul punct farmaceutic din comună.

În plus, reamenajarea Centrului Civic Prislop este în plin proces. Printre proiectele recent finalizate, se numără construcția unui garaj pentru primărie, instalarea de dale pe drumul adiacent bisericii din Boiu Mare și implementarea unui sistem de închidere centralizată pentru poarta primăriei. Consiliul Local a aprobat și alocarea de fonduri pentru cele trei parohii ortodoxe din comună, cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei, precum și sprijin pentru decontarea navetei profesorilor și achiziționarea unui teren pentru o stație de apă.

Pe lângă acestea, s-a aprobat un proiect în valoare de 145.000 de euro, finanțat prin fonduri europene, pentru dotarea școlii locale cu mobilier, laboratoare și o sală de sport. În plus, s-a prevăzut achiziționarea unui vehicul 4×4 pentru situații de urgență, la un cost de 31.000 de euro, din care jumătate va fi finanțat din fonduri europene.

Nicolae Prodan

Când ai un primar implicat și o colaborare bună între Primărie și Consiliul Local, lucrurile funcționează la cote maxime. Îl felicit din tot sufletul pe primarul-interimar din Boiu Mare, Nicolae Prodan pentru felul în care conduce aparatul propriu al primăriei și pentru toate investițiile pe care le-a atras în Boiu Mare, într-un timp atât atât de scurt. Acestea sunt doar câteva dintre proiecte demarate sau finalizate în Boiu Mare, în timp ce multe altele se află în implementare! Felicitări și mult succes în continuare! Vă puteți baza pe întreaga mea susținere!” a declarat deputatul PSD, Gabriel Zetea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *