OMS: Rujeola, o amenințare globală iminentă. Milioane de copii au ratat vaccinul împotriva bolii

Există o amenințare iminentă de răspândire a rujeolei în diverse regiuni la nivel mondial. COVID-19 a dus la o scădere constantă a acoperirii vaccinale și la slăbirea supravegherii bolii, au declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și agenția americană de sănătate publică.

Rujeola este extrem de contagioasă și poate fi prevenită aproape în totalitate prin vaccinare. Cu toate acestea, este nevoie de o acoperire vaccinală de 95% pentru a preveni apariția unor epidemii în rândul populației. Un număr record de aproape 40 de milioane de copii au ratat o doză de vaccin împotriva rujeolei în 2021 din cauza obstacolelor create de pandemia COVID, au declarat OMS și Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA (CDC), relatează Reuters.

Deși cazurile de rujeolă nu au crescut încă dramatic în comparație cu anii precedenți, acum este momentul să acționăm„, a declarat pentru Reuters responsabilul OMS pentru rujeolă, Patrick O’Connor.

OMS a observat deja o creștere a numărului de focare mari de la începutul anului 2022, de la 19 la aproape 30 până în septembrie

O combinație de factori precum măsurile de distanțare socială și natura ciclică a rujeolei ar putea explica de ce nu a existat încă o explozie de cazuri, în ciuda diferențelor tot mai mari de imunitate, dar acest lucru s-ar putea schimba rapid, a spus O’Connor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *