Ședință cu scântei la primăria Săcel

Ședința Consiliului Local Săcel

Azi, 26.11.2020, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Săcel, unde urmau să se dezbată mai multe subiecte controversate. Pe ordinea de zi se afla rectificarea bugetară, aprobarea valorificării de material lemnos din pădurea comunală și modificarea organigramei.

Fiecare ședință este transmisă video de către consilierul local PER, Țulean Ion, prin mijloace proprii, ceea ce facilitează accesul public la ședință al locuitorilor comunei Săcel. Ședința de azi a fost amânată ca urmare a sesizării de către consilierii locali ai PNL, a unor nereguli printre care faptul că proiectele de hotărâre nu au fost comunicate în termenul legal. Primarul comunei, domnul Dologa Gavrila, a afirmat că transmiterea nu s-a putut face din cauza lipsei de energie electrice ca urmare a unor defecțiuni. Secretarul general al UAT a precizat că proiectele de hotărâre nu au avizele necesare iar președintele de ședință, doctorul Ganea Robert, a spus că este de acord cu amânarea.

După ședință, consilierul local PNL, Bizău Radu Ioan a declarat:

Stimați consăteni, în așa-zisa ședință a Consiliului Local de azi consilierii locali ai PNL, împreună cu ceilalți consilieri din opoziția locală, au reușit să stopeze abuzurile și ilegalitățile primarului și ale acoliților săi. Trebuie să înțeleagă că adoptarea hotărârilor nu este doar o formalitate ci presupune o procedură transparentă. Consilierii locali nu sunt doar niște simpli ridicători de mână. Vom cere explicații pentru haosul de azi. Vrem ca toate proiectele de hotărâre să fie făcute publice, așa cum prevede Codul Adminstrativ și toți cetățenii comunei să știe ce urmează să se dezbată în ședințele de Consiliu Local. STOP abuzurilor și ilegalităților! STOP tăierilor ilegale de pădure! STOP creșterii de taxe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *