Rapsodul maramureșean Pătru Bârlea a împlinit 50 de ani de activitate artistică

Binecunosutul rapsod maramureșean, Pătru Bârlea,cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a fost felicitat de către Vasile Moldovan Primarul municipiului SIghetu Marmației.

Anul acesta, îndrăgitul rapsod Pătru Bârlea împlinește 50 de ani de activitate artistică pusă în slujba folclorului autentic maramureșan. În numele sighetenilor și al maramureșenilor i-am înmânat astăzi o diplomă aniversară, în semn de recunoștință și respect pentru întreaga sa activitate și pentru dăruirea cu care a promovat de-alungul timpului Maramureșul, muzica și portul nostru popular.

Pătru Bârlea și Vasile Moldovan

Născut pe 3 iunie 1948 în localitatea Berbeşti, fiind cel mai mic dintre cei cinci copii ai familiei, Pătru Bârlea și-a început cariera artistică în cadrul Ansamblului Mara al Casei de Cultură din Sighetu Marmaţiei, alături cunoscutul ceteraş Gheorghe Covaci-Cioată, de soţii Todorovici, fraţii Florea şi alţi interpreți de seamă ai Maramureșului. Pe 28 iulie 1975 în cadrul unui spectacol organizat de Televiziunea Română la Casa de Cultură din Sighetu Marmaţiei, cucereşte cu mare succes trofeul emisiunii „Floarea din Grădină”.

Primarul i-a urat „sănătate și ani mulți, cu hori alese”.

Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără : „Hai feciori să închinăm” şi „Frunză verde măieran”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *