Dosare penale pentru contrabandă întocmite de polițiști maramureșeni

În cadrul unor activități derulate pentru prevenirea și combaterea actelor de contrabandă pe raza județului, polițiștii maramureșeni au depistat în trafic două persoane care transportau țigări pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.

Este vorba despre un băimărean în vârstă de 46 de ani care conducea un autoturism între comunele Băiuț și Lăpuș, căruia polițiștii Secției 7 Suciu de Sus i-au descoperit în portbagaj 50 de cartușe de țigări de diferite mărci.

Al doilea bărbat, în vârstă de 41 de ani din Baia Sprie, se deplasa cu autoturismul spre orașul de domiciliu când a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Aceștia au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 280 de pachete de țigarete cu timbru fiscal ucrainean, produse accizabile care trebuiau plasate sub un regim vamal și care proveneau din contrabandă.

Cele 780 de pachete de țigări au fost confiscate urmând a fi depuse la camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Maramureş.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *