Vicepreședintele ANSVSA Ioan Oleleu a aplicat la o fermă din România un plan revoluționar de salvare a porcilor de Pesta Porcina Africană

După 30 de zile de monitorizare a focarului de Peste Porcină Africană de la Pădureni, județul Timiș, Ioan Oleleu, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitar Veterinara și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a venit, vineri, 9 decembrie, la Timișoara, pentru a pune în aplicare un plan revoluționar de ridicare a restricțiilor, evitându-se uciderea tuturor porcilor din fermele de creștere ale agentului economic.

Domnule Ioan Oleleu, care au fost primul plan de acțiune?

Primul plan de măsuri prevedea uciderea tuturor porcilor din cadrul fermei. Un număr foarte mare. De aceea a fost creat un nou plan și au fost aplicate măsurile și astfel s-a oprit uciderea tuturor porcilor. S-a scurs perioada de 30 de zile de aplicare a acelor măsuri. De vineri, 9 decembrie, au fost ridicate total restricțiile și de duminică seara, începe anihilarea porcilor aflați în cadrul focarului, pe un grafic foarte bine stabilit. În luna ianuarie, va fi depopulată ferma unde a fost focarul și se vor aplica măsurile de dezinfecție absolută.

Vezi continuarea interviului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *