Noi reguli pentru schimbarea locului de muncă al cetățenilor din Asia care intră pe piața muncii din România. Cum poți angaja personal din Asia?

Din cauza lipsei forței de muncă, companiile apelează tot mai des la agențiile de recrutare care importă muncitori din Asia. Această soluție implică costuri pentru angajator precum și demararea unui proces de imigrare a muncitorilor străini.

Completarea legislației specifice care stabilește condițiile în care muncitorii străini pot ocupa, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cărţii albastre a UE un nou loc de muncă, la un alt angajator decât cel care a obținut avizul de angajare, a fost necesară pentru stoparea migrației muncitorilor odată ajunși în România.

Conform Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, un lucrător străin care are un contract individual de muncă (CIM) înregistrat de mai puțin de un an, va putea ocupa un nou loc de muncă la un alt angajator doar în baza acordului scris exprimat de angajatorul inițial.

Actul normativ mai prevede că, în cazul în care lucrătorul străin schimbă locul de muncă, dar rămâne la același angajator care a obținut avizul de angajare inițial, noul aviz se eliberează angajatorului fără îndeplinirea tuturor condiţiilor generale şi, după caz, fără îndeplinirea tuturor condiţiilor speciale pentru eliberarea unui astfel de document în cazul lucrătorilor permanenți sau stagiari.

În același timp, un nou aviz de angajare se eliberează unui alt angajator, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cărţii albastre a UE, numai cu îndeplinirea tuturor condiţiilor generale sau speciale, după caz.

Aceste prevederi nu se aplică și în cazul în care încetarea CIM a intervenit din iniţiativa angajatorului anterior, prin acordul părţilor ori prin demisia cetățeanului străin, dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin CIM, conform Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Agenția RECRUT cu experiență de peste 5 ani oferă servicii complete de selecție și recrutare a muncitorilor din Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, Vietnam, Pakistan și India.

Totodată specialiștii noștri oferă consultanță în obținerea  avizului de muncă, a vizelor necesare, a permisului de ședere, în determinarea categoriilor de vize aplicabile și oferă asistență cu privire la procesele de imigrare în România.

Punctul forte al companiei noastre de recrutare îl reprezintă echipa, care prin implicarea și experiența dobândită de-a lungul timpului a răspuns prompt și cu rezultate rapide tuturor solicitărilor venite din partea clienților, oricât de complexe au fost acestea. Oferim suport în toate etapele recrutării pentru a avea cele mai bune rezultate.

Contact RECRUT

Tel. :+40 757 762 819, email: office@recrut.ro, website: www.recrut.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *