Polițiștii Maramureșului, alături de specialiști în protejarea patrimoniului cultural național

În cadrul eforturilor constante de protejare a patrimoniului cultural național, polițiștii maramureșeni au participat recent la o întâlnire de lucru la Biserica de lemn ”Intrarea Maicii Domnului în Biserica” din comuna Bârsana, un monument istoric inclus pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO.

Inițiată de către Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș, această activitate marchează prima dintr-o serie de vizite la cele opt biserici de lemn înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Specialiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Ordine Publică, alături de membri ai Comitetului de Organizare UNESCO, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și autorităților locale, au abordat aspecte esențiale privind securitatea și protejarea acestor monumente.

Unul dintre principalele subiecte de discuție a fost implementarea măsurilor de pază și protecție conform prevederilor legale în vigoare. Polițiștii au subliniat importanța aplicării riguroase a normelor de securitate, inclusiv instalația de supraveghere video și controlul accesului, pentru a asigura integritatea acestor obiective de patrimoniu.

Reprezentanții bisericii și autoritățile locale au primit recomandări și indicații detaliate cu privire la modalitățile optime de asigurare a securității fizice a monumentului, în conformitate cu legislația în vigoare.

În final, această întâlnire de lucru a evidențiat eforturile concertate ale instituțiilor și autorităților implicate în protejarea și conservarea patrimoniului cultural național. Prin astfel de acțiuni, se asigură că aceste bijuterii ale istoriei și culturii românești rămân protejate și păstrate pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *