Maramureșul în pragul unui moment istoric: Lansarea primului parc industrial de specializare inteligentă la Baia Sprie

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a anunțat astăzi un moment istoric pentru județul Maramureș: semnarea contractului de finanțare pentru primul dintre cele șapte parcuri industriale planificate în regiune. Valoarea acestui contract pentru Parcul Industrial de Specializare Inteligentă din Baia Sprie se ridică la impresionanta sumă de 10,7 milioane de euro, la care se adaugă granturi în valoare de 20 de milioane de euro, menite să susțină antreprenorii care își vor dezvolta afacerile în această zonă.

Într-o declarație plină de recunoștință, președintele Ionel Bogdan a menționat sprijinul acordat de domnul Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, pentru crearea programului de finanțare 100% din fonduri europene prin ADR Nord-Vest. Acest efort comun vine în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare economică ale comunităților locale din întreaga țară.

„M-am bucurat mai ceva ca un copil astăzi”, a afirmat Ionel Bogdan, subliniind importanța acestei realizări pentru viitorul Maramureșului. Planurile ambițioase ale președintelui includ dezvoltarea nu unuia, ci a șapte parcuri industriale de specializare inteligentă în Maramureș, fiecare contribuind la crearea unui număr impresionant de locuri de muncă și la stimularea economiei locale.

„Nu pot să nu le mulțumesc colegilor din PNL Maramureș, care cred în mine și mă susțin în toate inițiativele și demersurile”, a adăugat președintele, recunoscând efortul echipei din Consiliul Județean și colaborarea cu partenerii din administrația locală și din mediul de afaceri.

Planurile de dezvoltare economică și creare de noi locuri de muncă promovate de Ionel Bogdan reprezintă nu doar un angajament, ci și un vis pentru viitorul Maramureșului. Cu sprijinul autorităților și al comunității locale, se deschide calea către o perioadă de prosperitate și reînflorire economică pentru județul Maramureș și locuitorii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *