Transformarea sediului Poliției orașului Borșa într-un centru modern și eficient

În cadrul ambelor eforturi de modernizare și reformare, România își deschide drumul către un viitor mai eficient energetic și mai durabil. Într-un pas îndrăzneț către această viziune, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a demarat un proiect ambițios de transformare a Sediului Poliției Orașului Borșa, cu fonduri obținute în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Investiția, care vizează creșterea eficienței energetice și modernizarea infrastructurii, a prins contur odată cu semnarea contractului de finanțare în septembrie 2022. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în decembrie 2023, cu un termen de execuție de 12 luni.

Scopul fundamental al proiectului este reducerea consumului de energie și creșterea eficienței energetice în clădirile publice. Prin implementarea acestuia, se urmărește nu doar scăderea consumului anual de energie primară, ci și adoptarea unor practici mai sustenabile în gestionarea resurselor energetice.

Una dintre marile beneficii ale proiectului constă în crearea unui sediu de poliție ultra-modern, adaptat cerințelor tehnologice și de mediu ale secolului XXI. Acesta va fi dotat cu echipamente de producere a energiei din surse regenerabile și va dispune de facilități inteligente pentru gestionarea eficientă a consumului de energie.

Valoarea investiției, de aproximativ 3.351.230,79 lei TVA inclus, reflectă angajamentul autorităților locale față de crearea unui mediu de lucru sigur, eficient și modern pentru forțele de ordine. Din această sumă, peste 1.663.675,69 lei TVA inclus reprezintă cheltuieli eligibile pentru renovarea și eficientizarea energetică a clădirii.

Prin această inițiativă, autoritățile locale și centrale subliniază importanța unei infrastructuri moderne și eficiente pentru asigurarea securității publice și protecției cetățenilor. Odată finalizat, noul sediu al Poliției Orașului Borșa va fi un simbol al progresului și al angajamentului pentru un viitor mai durabil și mai sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *