Operațiune de amploare a polițiștilor în Vișeu de Sus

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice nu încetează să își intensifice eforturile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul contrafacerii și comercializării de mărfuri. Ieri, 2 aprilie a.c., aceștia au desfășurat o nouă acțiune în localitatea Vișeu de Sus, punând sub lupa lor trei societăți comerciale implicate în acest domeniu.

Rezultatele acestei intervenții au fost consemnate printr-o serie de constatări îngrijorătoare. Astfel, polițiștii au identificat nu mai puțin de 11 infracțiuni, care intră sub incidența Legii nr. 84 din 1998 privind contrafacerea de mărfuri. În plus, în urma activităților de verificare, au fost indisponibilizate 56 de articole de îmbrăcăminte și jucării, purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Aceste rezultate demonstrează determinarea și eficiența polițiștilor în combaterea fenomenului infracțional al contrafacerii. Acțiunile lor riguroase sunt menite să asigure protecția drepturilor de proprietate intelectuală și să pună capăt practicilor ilegale care aduc prejudicii atât producătorilor legali, cât și consumatorilor.

În acest context, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, cu scopul de a proba activitatea infracțională și de a trage la răspundere penală pe cei implicați în săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Eforturile constante ale polițiștilor în acest domeniu sunt esențiale pentru menținerea unui mediu de afaceri corect și pentru protejarea drepturilor comerciale legitime, contribuind la combaterea evaziunii fiscale și la promovarea unui climat de concurență loială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *