Scandal în Săcel: Săteni și funcționari amenințați de patronul unei firme de construcții în campania electorală

O nouă controversă zguduie comuna Săcel din județul Maramureș, unde locuitorii sunt ținta unor amenințări din partea unui patron de firmă de construcții implicat în lucrările de asfaltare a ulițelor. Situația a luat o întorsătură neașteptată odată cu implicarea în campania electorală a copilului actualului primar, sub umbrela unor amenințări directe la adresa contracandidaților.

Potrivit informațiilor obținute, patronul firmei de construcții, care deține contracte cu primăria pentru lucrările de asfaltare, se pare că a recurs la metode extreme pentru a-și menține influența asupra bugetului comunei. Conform unor surse, angajații din sistemul public local au fost amenințați și intimidați direct de către acest patron de firmă.

Motivul acestor amenințări pare să fie legat de campania electorală din comuna Săcel. Conform informațiilor primite, copilul actualului primar, sprijinit de patronul firmei de construcții, ar fi intrat în competiția electorală, iar pentru a-și asigura succesul, aceștia ar fi recurs la tactici de intimidare a contracandidaților.

Este de remarcat că astfel de practici sunt total condamnabile și inacceptabile într-o societate civilizată și democratică. Este esențial ca procesul electoral să fie unul corect și echitabil, iar amenințările și presiunile asupra contracandidaților să fie sancționate conform legii.

Declarația unei victime sub protecția anonimatului:

Sunt unul dintre cei care a fost amenințat în mod direct de către un patron de firmă de construcții implicat în campania electorală. Îmi doresc să rămân anonim pentru a-mi proteja siguranța și a evita repercusiunile asupra mea și a familiei mele.

Amenințările pe care le-am primit au fost extrem de intimidante și au vizat să mă determinate să renunț la susținerea contracandidaților în alegerile locale. Am fost contactat direct de către acest patron, care mi-a transmis clar că voi avea de suferit dacă nu mă alătur echipei sale.

Este extrem de dezamăgitor și îngrijorător să constat că practici de intimidare și presiune sunt utilizate în mod activ într-un proces electoral. Mă angajez să colaborez cu autoritățile competente și să depun o plângere în legătură cu aceste amenințări, astfel încât să se facă lumină în acest caz și să se asigure că astfel de practici nu vor fi tolerate în viitor.”

Această declarație este emisă sub protecția anonimatului pentru a asigura siguranța victimei și a preveni orice repercusiuni negative asupra sa.

În acest context, persoanele amenințate au anunțat că se vor adresa organelor competente pentru a depune plângeri și a solicita intervenția autorităților în rezolvarea acestui scandal. Este important ca justiția să investigheze în mod riguros aceste acuzații și să ia măsurile necesare pentru a asigura respectarea legii și a democrației în comuna Săcel.

Este esențial ca astfel de incidente să fie tratate cu seriozitate și promptitudine, iar cei implicați în astfel de acțiuni să fie trași la răspundere conform legislației în vigoare. Numai prin respectarea statului de drept și a valorilor democratice putem asigura un proces electoral corect și transparent, care să reflecte voința cetățenilor și să servească interesul comun al comunității.

Dreptul la replica se poate trimite la adresa de email: maramuresean.ro@gmail.com .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *