NIMENI NU MAI SCAPĂ. eDAC – Poliția Maramureș folosește tehnologie de vârf pentru eficiență sporită

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș anunță implementarea unui nou sistem de verificare a documentelor de identitate și legitimare a persoanelor, începând cu data de 31 martie a.c. Dezvoltată de Ministerul Afacerilor Interne, aplicația eDAC reprezintă o soluție rapidă și eficientă pentru polițiști în procesul de identificare a indivizilor și de verificare a autenticității documentelor.

Polițiștii maramureșeni au acționat aseară, folosind dispozitive electronice mobile, cum ar fi tablete sau telefoane, pe care este instalată aplicația eDAC. Această nouă tehnologie permite accesul rapid la bazele de date ale autorităților române și ale spațiului Schengen, facilitând procesul de verificare a documentelor și de identificare a persoanelor.

Prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua scanarea rapidă a documentelor de identitate prezentate de către persoanele verificate, cum ar fi cartea de identitate sau pașaportul. Aplicația oferă în timp real datele de identificare ale persoanei și poate emite alerte în cazul în care persoana este semnalată în bazele de date ca fiind dispărută, urmărită sau în alte situații de risc.

Una dintre caracteristicile importante ale aplicației eDAC este posibilitatea de a efectua legitimarea și în absența documentului de identitate. Polițiștii pot introduce manual datele persoanei, facilitând procesul de verificare și evitând întârzierile în teren.

Prin implementarea acestui nou instrument tehnologic, polițiștii pot realiza verificările în teren mult mai rapid, reducând timpul necesar pentru legitimarea persoanelor și îmbunătățind eficiența interacțiunii dintre polițiști și persoanele verificate.

Această inovație în domeniul aplicării legii demonstrează angajamentul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș în utilizarea tehnologiei moderne pentru a asigura siguranța și ordinea publică în comunitate. Aplicația eDAC reprezintă un pas semnificativ înainte în eficientizarea procesului de verificare a documentelor și de legitimare a persoanelor, contribuind la creșterea performanței și a capacității poliției de a răspunde rapid și eficient la nevoile comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *