Polițiștii maramureșeni intensifică controalele la sălile de jocuri de noroc, agențiile de pariuri sportive și cazinouri

Într-o acțiune de amploare desfășurată timp de o lună, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul efectivelor subunităților teritoriale, au luat măsuri ferme pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul sistemelor de pază și securitate.

Verificările au vizat respectarea normelor referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor în locațiile agențiilor de pariuri sportive, sălilor de jocuri de noroc și cazinourilor, conform prevederilor Legii nr. 333 din 2003 și ale H.G. 301 din 2012.

În total, au fost verificate 50 de unități, iar rezultatele au arătat că șase dintre acestea nu dețineau analiza de risc la securitatea fizică. De asemenea, s-au identificat 16 situații în care măsurile stabilite prin analiza de risc nu au fost implementate, iar nouă obiective nu au respectat cerințele minime prevăzute de H.G. 301 din 2012.

În urma constatării acestor abateri, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Aceste acțiuni demonstrează angajamentul ferm al polițiștilor în asigurarea respectării regulilor și legilor în domeniul jocurilor de noroc și al sistemelor de securitate. Autoritățile vor continua să acționeze cu determinare pentru prevenirea și combaterea oricăror încălcări, asigurând astfel un mediu sigur și regulat în aceste locații sensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *