Poliția Baia Mare acționează împotriva șoferilor băuți: Un șofer sătmărean reținut cu o alcoolemie de peste 1 la mie

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș a anunțat ieri, 01 aprilie, că polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au reținut pentru 24 de ore un șofer din Satu Mare, în vârstă de 49 de ani, suspectat că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Incidentul a avut loc vineri, 29 martie a.c., pe bulevardul Regele Mihai I din Baia Mare, în urma unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 49 de ani a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un localnic în vârstă de 57 de ani din Berbești. La fața locului, polițiștii au efectuat testarea alcoolemiei, iar rezultatele indică o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul sătmărean.

În urma acestor constatări, polițiștii au decis reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul a fost apoi plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale.

Cazurile de conducere sub influența alcoolului sunt considerate grave de către autorități, deoarece reprezintă un pericol iminent atât pentru conducătorul auto în cauză, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Prin acțiunile lor, polițiștii de la Biroul Rutier Baia Mare demonstrează angajamentul lor în asigurarea siguranței rutiere și combaterea acestui tip de comportament ilegal și periculos.

Conducerea sub influența alcoolului nu este doar o încălcare a legii, ci poate avea consecințe tragice. Prin urmare, este esențial ca toți șoferii să conștientizeze pericolul pe care-l prezintă consumul de alcool înainte de a se urca la volan și să respecte întotdeauna normele legale privind conducerea autovehiculelor.

Poliția continuă cercetările în acest caz pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul și pentru a lua măsurile legale corespunzătoare în funcție de rezultatele anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *