Operațiune a poliției maramureșene: Nouă infracțiuni descoperite în domeniul comercializării de articole estimentare

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș a anunțat ieri, 1 aprilie a.c., că polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat o acțiune de verificare la trei societăți comerciale din municipiul Baia Mare, active în domeniul comercializării de articole vestimentare. Rezultatul acțiunii a fost descoperirea a nouă infracțiuni pe linia Legii nr. 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

În timpul verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că 110 obiecte de îmbrăcăminte și jucării, identificate ca purtând însemnele unor mărci înregistrate, sunt susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea acestor produse indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor este estimată la aproximativ 10.000 de lei.

Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, ancheta este în desfășurare sub supravegherea procurorului de caz, pentru a stabili circumstanțele exacte ale infracțiunii și a aduce în fața justiției persoanele implicate în această activitate infracțională. Principala acuzație se referă la punerea în circulație fără drept a produselor care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, o încălcare gravă a legislației în domeniu.

Este important de menționat că astfel de acțiuni desfășurate de către poliție reprezintă o măsură proactivă în combaterea infracțiunilor economice și a comerțului ilegal cu produse contrafăcute. Prin astfel de operațiuni, autoritățile dovedesc angajamentul lor față de respectarea legii și protejarea intereselor comercianților onești și a consumatorilor.

În același timp, aceste evenimente subliniază necesitatea unei supravegheri riguroase a pieței comerciale și a unei cooperări strânse între instituțiile de aplicare a legii și alte organe implicate în asigurarea conformității și a respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Comerțul ilegal nu numai că afectează economia și concurența loială, dar poate pune și în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor.

În contextul acestei descoperiri, este de așteptat ca autoritățile să continue eforturile lor de combatere a activităților ilegale din domeniul comercial și să asigure un mediu de afaceri corect și echitabil pentru toți actorii implicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *