Siguranța pe primul loc: Acțiuni de forță pentru prevenirea accidentelor rutiere la Rona de Sus și Dragomirești

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a desfășurat în ultimele 24 de ore acțiuni punctuale pe drumurile din zonă, cu scopul de a preveni și combate accidentele rutiere și de a asigura siguranța circulației.

Polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Sarasău, în colaborare cu reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) Maramureș, au organizat verificări riguroase pe D.N. 18, în localitatea Rona de Sus. Aproape 50 de autovehicule au fost oprite pentru controale, în cadrul cărora s-au identificat conducători auto care încălcau normele de circulație sau care dețineau autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.435 lei, și au fost reținute 5 certificate de înmatriculare.

În paralel, polițiștii din orașul Dragomirești au organizat acțiuni similare pentru combaterea vitezei excesive. În urma verificărilor, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6500 de lei, și s-au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a anunțat că activitățile pentru creșterea siguranței rutiere vor continua și în weekendul următor, printr-o serie de acțiuni punctuale menite să prevină accidentele și să salveze vieți.

Astfel de intervenții reprezintă un angajament ferm al autorităților locale și județene în protejarea siguranței cetățenilor și a participanților la trafic, reconfirmând prioritatea acordată unei circulații responsabile și respectarea legislației în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *