Primarul Ștefan Iuga din Laz conduce Orașul Săliștea de Sus către dezvoltare: Investiții de zeci de milioane de lei în comunitate

Primăria Săliștea de Sus se află în centrul atenției datorită unei serii impresionante de proiecte de infrastructură și dezvoltare comunitară, inițiate și coordonate de primarul Ștefan Iuga și echipa sa de încredere. Cu investiții de zeci de milioane de lei, orașul își propune să își consolideze baza infrastructurii și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor.

Astfel deputatul PSD, Gabriel Zetea, apreciază faptul că primăria, sub conducerea primarului Iuga și a viceprimarului Gheorghe Vlad, a reușit să atragă fonduri semnificative pentru diverse proiecte. Printre acestea, se numără reabilitarea și modernizarea rețelei de apă, precum și construcția unei noi stații de tratare a apei, finalizate în decembrie 2023, cu o finanțare de peste 2,65 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În luna martie, s-au încheiat lucrările de reabilitare termică moderată a unităților școlare, proiect finanțat cu peste 3 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În plus, primăria are în desfășurare proiecte importante precum implementarea tehnologiei moderne pentru educație digitală, finanțată cu 1,160 milioane de lei prin PNRR.

Pe lângă aceste proiecte, există o serie de investiții în derulare care vor aduce beneficii semnificative comunității. Printre acestea se numără reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură și a Bibliotecii orășenești „Ion Iuga”, în valoare de 1,467 milioane de lei, finanțată prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.) și Agenția Fondurilor pentru Mediu (A.F.M.).

Extinderea canalizării, reabilitarea podului peste râul Iza, reabilitarea Școlii Buleni ca muzeu, pietruirea și asfaltarea drumului DC20 sunt doar câteva dintre proiectele importante pe care primăria le are în derulare, cu finanțări obținute prin diverse programe naționale și internaționale.

De asemenea, Primăria Săliștea de Sus a obținut sume importante prin Programul transfrontalier România – Ucraina, care vor fi folosite pentru dotarea cu echipamente și reabilitarea clădirii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.).

Aceste investiții majore demonstrează angajamentul și dedicarea echipei primăriei Săliștea de Sus față de dezvoltarea și bunăstarea comunității. Prin proiectele lor ambițioase, acești profesioniști social-democrați demonstrează că muncesc pentru oameni și pentru un viitor mai bun pentru toți locuitorii orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *