Percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional de traficanți care vindeau droguri elevilor din Maramureș

Într-o acțiune coordonată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureș, împreună cu ofițerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au fost efectuate 56 de percheziții domiciliare în județele Maramureș și Cluj. Operațiunea a inclus și punerea în aplicare a 25 de mandate de aducere, în cadrul unei anchete vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

Ancheta a scos la iveală că, pe parcursul anului 2023, un grup de 15 suspecți ar fi vândut repetat substanțe narcotice periculoase, identificate ca fiind cristal (3-CMC și 4-CMC), mai ales către tineri și elevi din Sighetu Marmației și zonele înconjurătoare. Peste 30 de persoane au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul echipelor de la Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate din Cluj, Oradea, Suceava și Brașov, alături de Inspectoratele de Poliție Județene Maramureș și Bistrița-Năsăud. De asemenea, au contribuit polițiștii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și efective ale Jandarmeriei din Maramureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Suportul tehnic și criminalistic a fost asigurat de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, marcând astfel o cooperare interinstituțională extinsă și eficientă în combaterea rețelelor de trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *