DORU DĂNCUŞ ALES PRIMAR INTERIMAR AL BAIA MARE ÎNTR-UN CONTEXT POLITIC COMPLEX

Consiliul Local Baia Mare a decis, în cadrul unei ședințe recente, numirea viceprimarului Doru Dăncuş (PNŢCD) ca primar interimar al municipiului, până la organizarea următoarelor alegeri. Acest vot, relatat de Agerpres, marchează o etapă importantă în administrația locală.

Din totalul de 23 de consilieri locali, 15 au fost prezenți la ședință. Majoritatea, adică 10 consilieri, au votat în favoarea lui Dăncuş, în timp ce 5 au fost împotrivă. Printre candidații propuși pentru această funcție s-a numărat și viceprimarul Istvan Pap (UDMR).

Doru Dăncuş, membru al PNŢCD și parte a Alianței pentru Maramureș alături de PSD, a ocupat anterior funcția de viceprimar. Într-un discurs adresat Consiliului Local, el a subliniat importanța găsirii celor mai bune soluții pentru comunitate și a exprimat deschiderea sa de a respecta deciziile Consiliului.

Pe de altă parte, consilierul local Bogdan Hodorogea (USR) a ridicat obiecții cu privire la calificările lui Dăncuş pentru rolul de primar interimar. Hodorogea a accentuat situația financiară dificilă a orașului și a atribuit această criză conducerii anterioare, din care Dăncuş a făcut parte.

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a semnat recent decizia de încetare a mandatului primarului Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv pentru corupție. În urma acestei condamnări, Cherecheș a părăsit țara, fiind ulterior reținut în Germania.

Această schimbare în administrația locală vine într-un moment delicat pentru Baia Mare, reflectând complexitățile și provocările administrației publice locale. Alegerea lui Doru Dăncuş ca primar interimar deschide un nou capitol în istoria politică a orașului, având potențialul de a influența decisiv cursul evenimentelor viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *