BREAKING NEWS. Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție. Sentința a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel Cluj.

În plus, instanța a decis să prelungească perioada în care Cherecheș nu poate ocupa funcții publice sau autorități statale, inclusiv cea de primar, de la patru la cinci ani.

Curtea a menținut, de asemenea, sechestrul asigurător pe bunurile lui Cherecheș, inclusiv un autoturism Porsche Cayenne și diverse terenuri, până la acoperirea sumelor de 65.000 lei și 5.000 euro, confiscate special. Această măsură asigură și acoperirea costurilor judiciare de 57.000 lei.

Decizia Curții de Apel a venit după ce DNA Cluj a contestat sentința inițială a Tribunalului Cluj. Apelul inculpatului Cherecheș a fost respins.

În paralel, soții lui Cherecheș sunt în arest preventiv, urmare a acuzațiilor de implicare într-un caz de corupție legat de primar.

Cătălin Cherecheș a fost inculpat în 2018 pentru luare de mită în formă continuată, precum și alte infracțiuni financiare și electorale, în timpul mandatelor sale ca deputat și primar. În același dosar, au fost acuzați și oameni de afaceri și alți complici pentru dare de mită și complicitate.

Procurorii DNA susțin că, în perioada 2013-2018, Cherecheș a primit diverse sume de bani de la oamenii de afaceri în schimbul favorurilor oficiale. Mai mult, în timpul mandatului său de deputat și primar, Cherecheș a efectuat operațiuni financiare incompatibile cu funcțiile deținute. Declarațiile sale de avere din această perioadă conțin, potrivit DNA, informații neadevărate. În 2012, el a fost acuzat că a oferit mită pentru a câștiga voturi în alegerile locale.

Mesajul publicat din dimineața zilei condamnării:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *