Surse neoficiale indică o posibilă fugă a primarului Cătălin Cherecheș în Italia. UPDATE Chereches dat în urmărire

Surse neoficiale au indicat că primarul Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat recent la 5 ani de închisoare pentru corupție, ar putea fi în Italia, urmând exemplul altor condamnați români precum Alina Bica.

Echipaje ale Poliției Maramureș au sosit la locuința primarului pentru a executa mandatul de încarcerare. Unul dintre polițiști a fost văzut sărind gardul pentru a accesa proprietatea, dar Cherecheș nu a fost găsit la domiciliu.

Această evoluție vine în contextul în care Curtea de Apel Cluj a emis o sentință definitivă de închisoare pentru Cherecheș, acesta fiind găsit vinovat de luare de mită și alte infracțiuni conexe. Conform sentinței, Cherecheș este, de asemenea, interzis să ocupe funcții publice pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei.

Deși nu există încă confirmări oficiale, sursele susțin că fuga în Italia ar putea fi strategia adoptată de Cherecheș, un scenariu care nu este străin peisajului politic românesc. Amintim că Alina Bica, fostul șef al DIICOT, a ales aceeași cale după ce a fost condamnat pentru corupție.

Situația este în continuă evoluție, iar autoritățile sunt în căutarea primarului. Dacă informațiile se confirmă, acest caz ar putea adăuga un nou capitol controversat în istoria luptei împotriva corupției din România.

UPDATE

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului.”, arată IPJ Maramureș.

sursa foto: https:// vasiledale. ro/ 2023/11/24/ video-nu-l-au-gasit-acasa-actualizare-politia-a-ajuns-la-casa-unde-locuieste-catalin-chereches-pentru-a-l-lua-a-fost-dat-in-urmarire-nationala/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *