La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare a fost dată în funcțiune platforma de testare RT-PCR. Află unde te poți testa în Maramureș.

În cursul zilei de miercuri, 24 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dată în funcțiune platforma integrată de diagnostic molecular (PCR-RT) în care vor fi realizate teste pentru identificarea noului coronavirus SARS-CoV-2, cât și alte testări cum ar fi cele de oncologie. Consiliul Județean Maramureș a alocat sumele necesare pentru achiziționarea noului aparat de testare PCR, iar amenajarea spațiului s-a realizat în regie proprie de către Spitalul Județean Baia Mare.

Valoarea echipamentelor este de 443.870 lei cu TVA. În primă etapă pot fi efectuate 96 de teste. Pacienții testați sunt automat înscriși în platforma națională Corona Forms gestionată de S.T.S., urmând a fi anunțați prin sms dacă sunt pozitivi. Automat informația ajunge și la Direcția de Sănătate de Publică, care introduce datele în sistemul de monitorizare a pacienților Covid-19.

Aparatură testare COVID19

Mai facem un pas important pentru sănătatea maramureșenilor prin demararea testărilor și în cadrul Spitalului Județean. Suntem alături de personalul medical din prima linie în lupta împotriva pandemiei Covid-19 și îi asigur de întregul meu sprijin. La Consiliul Județean Maramureș am înțeles din primul moment că trebuie să susținem cu prioritate finanțarea spitalelor din subordine pentru sănătatea maramureșenilor”, spune Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Maramureșenii au două variante de a se testa la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. La cerere, cu plata contravalorii de 300 de lei a testului și completarea documentației aferente sau în urma stabilirii de către medic a încadrării în definiția de caz (expunere directă, simptomatologie, rezultat rapid pozitiv.) Testarea contracost se realizează cu programare la Spitalul Județean.

În prezent, în Maramureș mai funcționează trei platforme de testare RT-PCR: la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Sighet și la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *