Siguranța traficului rutier reprezintă și siguranța dumneavoastră!

Depistați și cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Poliția Română continuă eforturile de asigurare a siguranței în traficul rutier, desfășurând zilnic acțiuni de identificare și sancționare a celor care încalcă legislația rutieră. În acest weekend, doi tineri au fost depistați și cercetați pentru diverse abateri, inclusiv conducerea sub influența alcoolului.

În primul caz, un tânăr de 18 ani din Remecioara a fost oprit de polițiștii Secției 1 Groși în timp ce conducea un moped pe strada Șes din localitatea Coaș. În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au luat măsurile legale necesare în acest caz.

În al doilea caz, un tânăr de 21 de ani a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale în localitatea Mireșu Mare. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge. Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal deschis pe numele său.

Rolul polițiștilor constă în prevenirea și combaterea comiterii de infracțiuni la regimul rutier, astfel că aceștia vor continua activitățile specifice pentru siguranța traficului rutier și în perioada următoare. Poliția Română încurajează toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să contribuie la crearea unui mediu rutier sigur pentru toți.

Pentru mai multe informații și clarificări, cetățenii pot contacta structurile locale de poliție sau pot accesa site-ul oficial al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *