Acțiune de căutare-salvare reușită în Munții Maramureșului

O acțiune de căutare-salvare începută în zorii zilei de 26.05.2024, la ora 01:15, s-a finalizat cu succes după aproximativ 11 ore de eforturi neîntrerupte. Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș, alături de colegii lor de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte, din cadrul ITPF Sighetu Marmației, au intervenit pentru a salva un cetățean ucrainean aflat în dificultate în Munții Maramureșului, în zona Vârful Pop Ivan, la aproximativ 1900 de metri altitudine.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era rătăcit de trei zile în munți, complet extenuat, ud din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, și în stare de hipotermie. Fără posibilitatea de a se mai deplasa din cauza condiției fizice și a terenului dificil, acesta a solicitat ajutor de urgență apelând 112.

Echipa Salvamont Maramureș a ajuns la el, i-a acordat primul ajutor și i-a oferit ceai cald și hrană. După ce starea lui a fost stabilizată, având în vedere dificultățile terenului și timpul necesar pentru o extracție terestră, estimat la 12-14 ore până la unitatea medicală, salvatorii au solicitat sprijin aerian de la POA Târgu Mureș.

Elicopterul SMURD de la POA Târgu Mureș a intervenit prompt, preluând cetățeanul ucrainean și transportându-l la unitatea medicală, unde a fost preluat de echipajele medicale și acum se află în afara oricărui pericol.

Salvatorii montani și echipajul elicopterului SMURD s-au retras la baze, acțiunea fiind considerată încheiată cu succes.

Această intervenție demonstrează încă o dată profesionalismul și dedicarea salvatorilor montani și a echipelor de intervenție, care acționează neobosit pentru a salva vieți în condiții extreme.

Pentru mai multe informații despre activitățile și misiunile Salvamont Maramureș, cetățenii sunt încurajați să acceseze site-ul oficial sau să contacteze direct structura de salvare montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *