Trei șoferi depistați conducând sub influența alcoolului: Autoritățile maramureșene acționează pentru siguranța rutieră

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă nu doar o încălcare gravă a legii, ci și un pericol major pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Consumul de alcool afectează abilitățile necesare pentru a conduce în siguranță și poate duce la tragedii pe șosele.

Într-un incident recent, la intersecția străzii Victoriei cu strada I. L. Caragiale din municipiul Baia Mare, un tânăr de 33 de ani a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu terasa unui local public. Testat ulterior, șoferul a prezentat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru recoltarea de probe biologice.

Într-un alt incident, un băimărean de 35 de ani a fost oprit de polițiști pe strada Progresului, fiind identificat că emana halenă alcoolică. Testul cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

În al treilea caz, un tânăr de 31 de ani, din comuna Șișești, a fost oprit de polițiști pe strada Câmpului din Baia Sprie. Testul etilotest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul a fost transportat la Centrul Medical de Permanență Baia Sprie pentru prelevarea de probe biologice.

În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale potrivite. Aceste incidente subliniază importanța aplicării riguroase a legii pentru prevenirea accidentelor rutiere și protejarea vieților oamenilor. Conducătorii auto sunt îndemnați să respecte întotdeauna regulile de circulație și să evite consumul de alcool înainte de a se urca la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *