Acțiune a poliției maramureșene împotriva contrafacerii

În lupta continuă împotriva infracțiunilor economice, polițiștii din Baia Mare și Satu Nou de Jos au derulat ieri o amplă acțiune pentru combaterea contrafacerii de mărfuri și a comercializării ilegale de articole vestimentare și cosmetice. Această acțiune reprezintă un pas important în protejarea consumatorilor și în asigurarea unui mediu de afaceri corect și echitabil pentru comercianți.

Polițiștii au vizat trei societăți comerciale și două persoane fizice suspectate de săvârșirea unor infracțiuni în domeniul contrafacerii. În urma verificărilor efectuate, au fost constatate nu mai puțin de 16 infracțiuni conform prevederilor Legii nr. 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Acestea includ punerea în circulație fără drept a unor produse purtând mărci identice sau similare cu cele înregistrate, o practică ilegală ce aduce prejudicii atât consumatorilor, cât și companiilor legitime.

Odată cu descoperirea neregulilor, polițiștii au luat măsuri rapide pentru a indisponibiliza 77 de obiecte de îmbrăcăminte și truse de scule, unelte, bănuite a fi contrafăcute. Valoarea acestor bunuri se ridică la aproximativ 13.500 de lei. Această acțiune fermă a autorităților demonstrează angajamentul lor față de aplicarea legii și protejarea drepturilor comercianților onești și a consumatorilor.

Continuarea cercetărilor sub coordonarea procurorului de caz arată determinarea polițiștilor de a aduce în fața justiției pe cei vinovați de încălcarea legii. Prin această acțiune, poliția reconfirmă rolul său esențial în menținerea ordinii publice și în asigurarea unui climat sigur și corect pentru toți actorii economici.

Este important să subliniem că combaterea contrafacerii nu este doar o problemă a autorităților, ci implică și responsabilitatea noastră, a tuturor consumatorilor. Prin alegerea de a cumpăra produse din surse sigure și verificate, contribuim la eradicarea acestui fenomen nociv și la protejarea intereselor noastre și ale societății în ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *