Ziua Polițiștilor la Grădiniță: Inspirând generația viitoare către siguranță și responsabilitate

Într-o atmosferă plină de entuziasm și curiozitate, Grădinița cu program prelungit „Otilia Cazimir” din Baia Mare a fost gazda unei experiențe inedite pentru copiii săi, prilejuită de vizita polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară.

Rolurile s-au inversat, iar astăzi, copiii au fost cei care au „interogat”, iar polițiștii au răspuns. Cu zâmbete pe fețe și cu mintea deschisă către noi cunoștințe, cei mici au explorat lumea poliției și au primit sfaturi prețioase pentru a-și păstra siguranța și integritatea.

În cadrul activității, copiilor le-au fost explicate, pe înțelesul lor, diverse aspecte ale muncii de poliție. Fascinați de ceea ce au învățat, mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a deveni polițiști în viitor. Îndrumați cu grijă de către oamenii legii, acești tineri aspiranți au fost sfătuiți să fie atenți la ce se întâmplă în jurul lor, să se implice în activități sportive și să promoveze valorile precum bunătatea și sinceritatea.

Pentru copii, momentul culminant al zilei a fost când au avut ocazia să exploreze autospeciala de poliție și să manevreze diferitele echipamente și instrumente ale unui polițist. Prin activități ludice și educative, aceștia au înțeles că comunicarea și rațiunea sunt cele mai puternice arme pe care le pot folosi în orice situație.

Cu zâmbetul pe buze și cu inima plină de emoție, copiii au trăit o zi de vis alături de polițiști, iar această experiență le va rămâne în memorie ca o lecție de viață și un prilej de a înțelege mai bine rolul și importanța muncii acestora în comunitate.

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și Grădinița „Otilia Cazimir” demonstrează încă o dată că educația și colaborarea între instituții sunt cheia formării unei societăți responsabile și sigure pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *