Incident violent într-o școală din Baia Mare: doi elevi de 12 ani s-au agresat reciproc

Baia Mare, 14 februarie 2024 – Un incident violent a avut loc ieri, 13 februarie, în incinta unei unități de învățământ din Baia Mare, unde doi elevi în vârstă de 12 ani s-au agresat fizic reciproc.

Polițiștii au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 la ora 11.26 și s-au deplasat imediat la fața locului. Acolo, i-au identificat pe cei doi elevi implicați, precum și pe părinții acestora.

Din fericire, în urma agresiunii, nu a fost necesară acordarea de îngrijiri medicale niciunei persoane implicate.

Deși părinții elevilor nu au dorit să depună plângere penală, polițiștii au sancționat contravențional ambii părinți conform Legii 61/1991 Republicată pentru provocare și participare efectiv la scandal.

Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul părinților și elevilor din școală, dar și al autorităților locale. Conducerea unității de învățământ a demarat o anchetă internă pentru a stabili cauzele conflictului și pentru a lua măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș fac un apel către părinți și elevi pentru a promova un climat de respect reciproc și non-violență în școli. De asemenea, elevii sunt încurajați să raporteze imediat cadrelor didactice sau autorităților orice incident de agresiune sau bullying.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *