Maramureș: POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII RAPORTEAZĂ ACȚIUNI AMPLIFICATE ÎN COMBATEREA ILEGALITĂȚILOR SILVICE ÎN PRIMELE 10 LUNI

În cadrul unei operațiuni concertate de combatere a ilegalităților din sectorul silvic, forțele de ordine din Maramureș au intensificat eforturile pentru a asigura respectarea legislației în vigoare. Aceste acțiuni vizează activitățile ilegale de exploatare a lemnului, incluzând tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea acestuia în mod contrar reglementărilor.

În perioada analizată, polițiștii specializați în domeniul silvic, în colaborare strânsă cu jandarmii, angajații Gărzilor Forestiere și ai Ocoalelor silvice, au efectuat un număr impresionant de 1773 de verificări și 684 de controale. Acestea au vizat fondul forestier, vegetația forestieră adiacentă, precum și procesele de depozitare, prelucrare, sortare și comercializare a produselor din lemn.

În aceeași perioadă, autoritățile au aplicat 376 de sancțiuni contravenționale sub incidența Legii nr. 171/2010 Republicată, privind sancționarea contravențiilor silvice, totalizând amenzi în valoare de 807.000 lei. Au fost de asemenea confiscate sau reținute pentru verificarea provenienței peste 2.497 mc de material lemnos, evaluat la 748.000 lei.

Pe parcursul acestor zece luni, la nivelul Inspectoratului de Poliție s-au înregistrat 599 de infracțiuni conforme cu prevederile Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

Prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul silvic rămâne o preocupare majoră pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. În acest sens, polițiștii, împreună cu partenerii instituționali, se angajează să identifice și să implementeze cele mai eficiente strategii pentru realizarea acestui obiectiv esențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *