Angela Rusu, voce marcantă a folclorului românesc, aduce critici aspre colegelor de breaslă, Vlăduța Lupău și Laura Lavric

Într-un interviu televizat intim și revelator, Angela Rusu, o figură iubită și emblematică a muzicii populare românești, celebră pentru clasicul său „Toate șogorițele”, și-a împărtășit gândurile sincere și preocupările despre abordările artistice actuale ale unor colege de breaslă, concentrându-se în special pe Vlăduța Lupău și Laura Lavric.

Rusu, exprimându-se cu o tonalitate de preocupare prietenoasă mai degrabă decât de critică aspră, a discutat despre prezența în ascensiune a Vlăduței Lupău în scena muzicală românească. Deși își exprima admirația pentru Lupău, Rusu și-a împărtășit îngrijorările despre tendințele recente din muzică, unde artiștii adesea ajung la faimă interpretând hituri ale altor muzicieni. „Îmi place foarte mult de Vlăduța, dar ce a făcut ea a revoluționat muzica asta și a schimbat tot în muzică. Vin fetele astea și cresc ca și ciupercile. Ce nu îmi place la ea e că s-a ridicat pe hiturile altor artiști. E foarte greu pentru noi, artiștii ăștia mai în vârstă, să scoatem hituri. Am făcut hituri, iar ele le pun într-un colaj… Eu nu spun că nu are piesele ei, dar ea așa s-a ridicat (n. red.: pe melodiile altora)” a comentat Angela Rusu. Reflecțiile ei ridică întrebări despre impactul unor astfel de practici asupra artiștilor veterani, subliniind importanța originalității și respectului față de moștenirea industriei.

În ceea ce o privește pe Laura Lavric, comentariile lui Rusu au fost mai personale și sincere, prezentând-o pe aceasta ca pe cineva care pare diferit în public față de discuțiile private despre colegii săi artiști. „Laura Lavric pare să prezinte o față diferită publicului față de cum vorbește despre colegii săi în privat,” a remarcat Rusu, sugerând complexitățile și provocările menținerii integrității profesionale în lumea muzicii.

Aceste declarații sincere și reflectorii vin într-un moment în care industria muzicală românească se confruntă cu probleme de autenticitate și respect față de tradiție. Într-o eră marcată de schimbări rapide și de schimbări culturale, perspectivele lui Rusu oferă o viziune gânditoare și nuanțată asupra peisajului în evoluție al muzicii populare românești, subliniind nevoia de echilibru între inovație și onorarea moștenirii muzicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *