Anca Hendea: Violența asupra femeilor este o problemă reală, fie că vorbim de agresiune verbală sau fizică, hărțuire sau agresiune sexuală.

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. (Rezoluția Adunării Generale a ONU 54/134) Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor a fost marcată de Institutia Prefectului – Judetul Maramures, prin care s-au evidențiat rolul și experiența instituțională în prevenirea și combaterea violenței asupra femeilor. 

În cadrul conferinței au luat cuvântul:

– doamna Secretar de stat Costin Hendea Anca Minodora, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse;

– doamna subprefect Enikö-Erzsébet Krizsanovszki;

– doamna subprefect Fiorela-Crina Chilat;

– doamna director executiv Mihaela Oana Oșanu, AJOFM Maramureș;

– doamna subcomisar de poliție Luminița Georgescu din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș;

– doamna inspector şcolar pentru minorităţi, prof. Edith Lapsanszki, din cadrul ISJ Maramureș;

– doamna psiholog Adriana Sabău din cadrul D.G.A.P.C. Maramureș;

– domnul avocat Rareș Ionuț Pîrvu, avocat Baroul Maramureș;

– domnul Ionuț Andrei Pop, Blocul Național Sindical, filiala Maramureș.

Violența asupra femeilor este o problemă reală, fie că vorbim de agresiune verbală sau fizică, hărțuire sau agresiune sexuală. Pe primele 10 luni ale acestui an, Județul Maramureș se confruntă, când vine vorba de violența împotriva doamnelor și domnișoarelor, cu o statistică îngrijorătoare, în special când vine vorba de loviri sau alte violente și amenințări. Aplaud eforturile susținute ale Instituției Prefectului – Județul Maramureș pentru diminuarea și eliminarea acestor tipuri de comportament” a subliniat doamna Anca Hendea, Secretar de stat în cadrul Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

De la ora 17.00, pe platoul din fața Palatului Administrativ, a avut loc ”Seara de veghe”, un eveniment care a atras atenția participanților asupra consecințelor violenței domestice dar și asupra faptului că protecția victimelor abuzului domestic trebuie tratată ca o prioritate în cadrul comunităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *