Mascații au descins la Primăria Săcel și în alte 16 locații. Mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. UPDATE: Ciocan de marcat fals descoperit

Conform publicației https://www.bistriteanul.ro/ În această dimineață au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară. Acestea au fost emise de Judecătoria Dragomirești, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești. E vorba de un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

  • delapidare
  • fals intelectual
  • uz de fals
  • tăiere fără drept de arbori
  • furt de arbori.

Perchezițiile se efectuează la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Maramureș și Bistrița Năsăud, unde există suspiciuni rezonabile că dețin bunuri/înscrisuri/documente ce au legătură cu infracțiunile pentru care se efectuează cercetarea penală.

Percheziţiile se desfăşoară la Primăria Săcel – Maramureşe, la Ocolul silvic Romuli – Bistriţa Năsăud şi la pădurari din Bistriţa. Conform informațiilor noastre în urmă cu două luni Primăria Săcel a încheiat un contract de pază a pădurilor ce aparțin comunei cu OS Dragomirești.

Atunci Garda Forestieră Cluj a făcut un control în zona respectivă. S-a descoperit faptul că mii de metri cubi de masă lemnoasă a fost tăiată ilegal de pe suprafața pământului. Până la momentul controlului pădurea era în paza Ocolului Silvic Romuli (județul Bistrița Năsăud)„ scrie Vasiledale.ro

Se pare că o parte din controale se fac la Primăria Săcel – MM și ocolul Silvic Romuli, dar și la domiciliile mai multor pădurari din comuna bistrițeană.

Perchezițiile ar avea loc după ce acum aproximativ două săptămâni Garda Forestieră Cluj ar fi găsit în Săcel mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. Pădurea comunei Săcel este în administrarea Ocolului Silvic Romuli, de unde și perchezițiile în această locație.

Am fost informat și eu despre percheziții. Ocolul Silvic Dragomirești a cerut să administreze pădurea comunei Săcel. Aceasta era în administrarea Ocolului Silvic Romuli. Parcă până mâine mai e în administrarea acestuia. Ei bine, pentru tranziție, s-au făcut niște controale și am înțeles că s-au găsit nereguli. De aceea acum s-au făcut percheziții. Au fost și la noi în comună, cei din Maramureș, că a lor e acțiunea, au luat documente…ce se face în astfel de situații! ” a delarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Moniță.

UPDATE

Informații din cadrul anchetei ne spun că la percheziția domiciliară, la unul din pădurarii care au activat pe raza comunei Săcel, s-a descoperit un ciocan de marcat fals.

De asemenea avem informații că polițiștii au descoperit și o fabrică ilegală de alcool de unde au fost confiscate câteva sute de litri de băuturi alcoolice distilate din fructe (țuică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *