Deputatul Zetea: Maramureșul riscă să piardă finanțarea pentru Aeroportul Internațional Maramureș!

Conducerea Consiliului Județean Maramureș întâmpină PROBLEME MAJORE în obținerea finanțării pentru realizarea noului terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș, în sumă de 136 de milioane de lei, dar și în obținerea celor 200 de milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente de securitate. 

În urma întâlnirii cu ministrul transporturilor, Gabriel Zetea, declară: „În timp ce vecinii din Satu Mare au semnat, cu o lună în urmă (găsiți link în primul comentariu), finanțarea pentru reabilitarea pistei aeroportului, pentru construcția terminalului și achiziția de echipamente de securitate, suma totală fiind de aproximativ 400 de milioane de lei, alianța toxică PNL-USR care conduce Maramureșul a fost INCAPABILĂ să depună în timp toate documentele necesare în vederea finanțării proiectului la Aeroportul Internațional și riscăm să pierdem aproape 350 de milioane de lei! Ministerul Transporturilor cere NOI CLARIFICĂRI și adoptarea de hotărâri de Consiliu Județean fără de care acest proiect nu poate merge mai departe. De mai bine de trei luni, cei care conduc astăzi județul aveau datoria să prindă în buget sumele necesare pentru realizarea acestor proiecte, dar ei ”au dormit în papucii statului”. Aceste documente sunt absolut necesare pentru finanțator, respectiv Ministerul Transporturilor, pentru că proiectele rămase încă din mandatul trecut trebuiau finanțate încă de anul trecut!

M-am săturat de INCOMPETENȚA celor care conduc Maramureșul și, începând din acest moment, mă voi implica personal în obținerea finanțării la Aeroportul Internațional Maramureș! În urma discuțiilor pe care le-am avut AZI cu ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, am arătat că îmi voi oferi toate cunoștințele celor care se află azi la cârma Consiliului Județean, pentru că nu pot privi impasibil cum PIERDEM o nouă finanțare atât de importantă. Așa cum, între 2016 și 2019, în calitate de președinte al Consiliului Județean am obținut, de la Guvernul PSD, bani pentru a recupera decalajul de investiții față de vecinii din Satu Mare și am adus 20 de milioane de euro pentru Aeroportul Internațional Maramureș, și de această dată mă voi implica personal pentru ca, până la final de an, ambele contracte să fie semnate! Pentru că maramureșenii merită să aibă o infrastructură aeroportuară de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *