Scandal în APP Maramureș. Omul lui Dragnea a fost înlocuit cu un fost pesedist condamnat penal

Alianța Pentru Patrie Maramureș (APP) se află de câteva zile în mare fierbere. Liviu Bechiș este noul președinte interimar al filialei, iar procesul de reconstrucție al organizației nu poate începe din cauza unor probleme interne. Fosta conducere asigurată de Călin Matei nu a predat cheile sediului, listele cu membrii organizației și toate actele ce fac parte din administrația filialei.

După cum se știe, la nivel național în APP au avut loc dispute între Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea, cei care au condus până acum partidul. Dar ”iubirea necondiționată” între cei doi lideri s-a sfârșit, iar Codrin Ștefănescu a declarat public că a crescut ”un mic monstru”. În contextul acestor dispute, și filialele APP din țară au reacționat. Au fost câteva dintre ele care s-au alăturat lui Dragnea în demersul politic. Din acest motiv, celor cinci filiale le-a fost schimbată conducerea. Printre ele se regăsește și organizația din Maramureș. În urmă cu câteva zile, pe pagina de socializare a APP a apărut un comunicat, prin care se spunea că liderul APP Maramureș, Călin Matei, este înlocuit cu Liviu Bechiș.

Desigur, comunicatul a ajuns și la Baia Mare și cu siguranță și la Călin Matei. Dar aici lucrurile au stagnat. Nimeni nu a venit să elibereze sediul și să predea actele organizației.
Nu am putut intra în sediu, de parcă ar fi sediul privat al fostei conduceri. Dorim să știm câți membri are filiala, câți au rămas lângă conducerea partidului, câți au plecat alături de Călin Matei și de Dragnea. Dorim să începem rapid reconstrucția filialei, a organizațiilor din localitățile maramureșene. Este un demers politic necesar pentru a ne pregăti în vederea viitoarelor dispute politice și electorale. Dar până atunci, așteptăm ca fosta conducere să predea chei și acte, documente”, a spus Liviu Bechiș. De altfel, noul lider a și avut câteva discuții politice cu alți lideri ai unor filiale de partid aflate în disoluție și sunt semnale că ar putea trece în tabăra APP.

Cine este Liviu Bechis?

Conform actualmm.ro, Liviu Bechiş a fost prefect al judeţului Maramureş în perioada 2000-2003, a făcut parte din PSD, din PDL, mai apoi a trecut la UNPR, apoi a fost membru ALDE și acum este membru APP. În 2014 a fost condamnat prin hotărârea 519/2014/05.03 a Judecătoriei Baia Mare la pedeapsa de un an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza art, 81 Cod Penal din 1969, s-a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei de un an închisoare. În baza art. 82 Cod Penal din 1969, a fost stabilit un termen de încercare de trei ani, ce urmează a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii. Liviu Bechiș a fost obligat să plătească suma de 700 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Împotriva Hotărârii 519 se putea face apel în termen de 10 zile de la data comunicării. Fostul prefect a făcut recurs la Curtea de Apel Cluj, dar instanța l-a respins ca fiind nefondat.

Accidentul care a dus la condamnarea fostului prefect a avut loc în 17.05.2012, în jurul orei 17,00.  Pe b-dul Republicii din Baia Mare, pe tronsonul de drum aflat între bulevardele Unirii –Traian şi urmând aceeaşi direcţie, autoturismul condus de Liviu Bechiș, de 54 de ani, din Baia Mare, se deplasa pe banda a II-a. În dreptul pieţei „Sălăjanca”, autoturismul a intrat în coliziune faţă-spate cu un alt autovehicul, marca Fiat, condus regulamentar de Ioan S., de 35 de ani, din Groşi, care se oprise pentru a efectua virajul la stânga.

În autoturismul Fiat, pe bancheta din spate se afla o minoră de 4 ani, care a fost transportată la spital, unde s-a constatat ulterior că nu a suferit  vătămări corporale. Poliţiştii au început verificările faţă de conducătorul auto care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Liviu Bechiș venea de la o întâlnire politică ce a avut loc la Casa de Cultură, la momentul respectiv fiind vicepreședinte al UNPR Maramureș. El a declarat atunci jurnaliștilor că a folosit apă de gură înainte de a se urca la volan.

Sursa: Actual mm.ro

3 thoughts on “Scandal în APP Maramureș. Omul lui Dragnea a fost înlocuit cu un fost pesedist condamnat penal

  1. SEDIUL A FOST ȚINUT DE MEMBRII DE PARTID! SĂ ÎȘI CAUTE SEDIU DE PARTID ȘI SĂ-L ȚINĂ DIN BANII DÂNSULUI ȘI A MEMBRILOR LUI! CHEIA ESTE LA ELON MUSK!

  2. Domnul Bechiș să meargă la UNPR, ALDE și unde o vrea. În ceea ce privește APP, nu mă interesează, dar nefiind partid parlamentar, e clar că a fost ținut din banii oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *