VIDEO. Un tânăr din Maramureș s-a înecat în zona barajului Someșul Cald, după ce o mașină a plonjat în lac

Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo sprijinite de scafandri ISU Cluj au reușit să recupereze corpurile a doi bărbați din apele lacului Someșul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Un autoturism a căzut în apă în zona barajului Someșul Cald. Autoritățile au început ancheta marți seara, dar căutările în lac au fost reluate miercuri dimineață. În cele din urmă au fost descoperiți în mașină doi bărbați morți.

„S-a intervenit la solicitarea polițiștilor care au identificat în zona Barajului Someșul Cald mai multe indicii, conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă. S-a intervine la fața locului cu două echipaje și o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adeverește situația și pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acțiunile de căutare”, au spus cei de la ISU Cluj.

Poliția Cluj a mai precizat: „La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 22.25, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 107P, la km 3+700 m, în afara localității Someșul Cald, o bucată din balustrada barajului ar fi ruptă.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că există posibilitatea că în respectiva zonă să se fi produs un eveniment rutier, fapt pentru care au fost demarate activități de căutare în zonă, fiind solicitate echipaje din cadrul I.S.U. Cluj.

Cercetările continuă și în prezent, împreună cu reprezentanți din cadrul I.S.U. Cluj. în zona barajului Someșul Cald”, spun polițiștii.

Poliția din Cluj i-a identificat pe cei doi bărbați care s-au înecat după ce au căzut cu mașina în apele lacului de acumulare de la Someșul Rece. 

„În urma activităților de căutare efectuate, în lacul Someșul Cald au fost identificate și ridicate, de către echipajele de specialitate, trupurile a două persoane, care nu mai prezentau semne vitale.

Verificările polițiștilor au condus la identificarea acestora, respectiv un bărbat de 28 de ani, din comuna Iara și un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Maramureș.

Încontinuare sunt efectuate cercetări pentru a se stabili toate împrejurările  și circumstanțele în care a avut loc evenimentul”, precizează Poliția Cluj.

Scafandrii Salvamont – Salvaspeo sunt cei care au găsit mașina la 15 metri adâncime

Mașina și bărbații au fost identificați de către scafandrii de la Salvamont-Salvaspeo pe fundul lacului Someșul Cald. Mașina cât și corpurile au fost găsite la o adâncime de circa 15m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *