Ai nevoie de forță de muncă? RECRUT are soluția.

Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2022. În acest an 100.000 de lucrători străini ar putea fi admiși pe piața forței de muncă din România pentru a acoperi deficitul de forță de muncă înregistrat în domenii precum cel al construcțiilor de clădiri, de drumuri, transporturi rutiere, în restaurante, hoteluri, panificație etc.

Datele înregistrate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) arată că, în perioada ianuarie – august 2021, 264.983 de locuri de muncă erau vacante, 50.924 dintre acestea fiind declarate neocupate în mod repetat de angajatori.

Astfel, în perioada ianuarie – august a anului trecut, 6.518 de firme au solicitat eliberarea de adeverințe pentru 83.338 de locuri de muncă vacante pentru care nu a existat forță de muncă disponibilă pe piața muncii din România, față de 4.135 firme care au solicitat același lucru pentru 49.200 de locuri de muncă disponibile, în aceeași perioadă a lui 2020.

Cetățenii străini pot fi încadrați în România numai după ce „angajatorul a depus diligențe pentru ocuparea locului de muncă vacant de către un cetățean român, de către un cetățean al unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, de către un cetățean al Confederației Elvețiene sau de către un străin titular al dreptului de ședere pe termen lung pe teritoriul României”.

RECRUT este o companie specializată în selecția și recrutarea muncitorilor din țări asiatice precum Vietnam, Nepal, Bangladesh, India, Pakistan. Procesul de recrutare include toate serviciile necesare pentru a răspunde așteptărilor dumneavoastră, cum ar fi formalitățile de imigrare, obținerea vizelor, sprijin pentru mediere, solicitarea permisului de ședere permanentă și consilierea juridică a candidaților. De asemenea oferă și un serviciu suplimentar de integrare la locul de muncă pentru a garanta un început fără probleme al relației de lucru între angajator și noul angajat.

Specialiștii RECRUT vă stau la dispoziție cu mai multe informații prin email office@recrut.ro sau la telefon +40 757 762 819.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *