Urmărire ca în filme între Vișeu de Sus și Borșa

Aseară, 05 mai, ora 22.50, polițiștii din Vișeu de Sus, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, având direcția de mers Vișeu de Sus spre Moisei.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea cu viteză mărită.  Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, folosind semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 30 km, până în zona Complex Turistic din Borșa. 

La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar în urma unui viraj la stânga a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție.

Unul dintre polițiștii aflați în autospecială a folosit armamentul din dotare,  efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care două focuri asupra pneurilor autoturismului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că, la volanul autoturismului se afla un bărbat de 65 ani din Borșa, care nu deține dreptul de a conduce. 

Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar în cazul bărbatului de 65 ani, a rezultat o concentrație de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma evenimentului a rezultat atât avarierea autospecialei cât și a autoturismului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Sunt continuate cercetările.

Sursa Ziarul de Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *