Acțiuni desfășurate de polițiștii maramureșeni pe linie de contrabandă cu țigarete

Miercuri, 21 aprilie, în cadrul unei acțiuni desfășurate în vederea combaterii contrabandei cu țigarete la nivelul frontierei de stat și pe întreg teritoriul național, ofițerii specializați în combaterea contrabandei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Grupa Canină, au identificat și oprit în trafic o autoutilitară pentru verificări.

În urma semnalării de către ofițerul patruped Vat, specializat în detectarea tutunului, s-a procedat la efectuarea percheziției asupra autovehiculului, fiind identificată cantitatea totală de 1.000 pachete de țigări, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal, provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 14.000 lei.   Șoferul autovehiculului a fost identificat ca fiind un bărbat de 38 ani din Arad.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea identificării tuturor participanților la activitatea infracțională și tragerii acestora la răspundere penală.

Tot miercuri, 21 aprilie, lucrătorii Postului de Poliţie Transport Feroviar Sighetu Marmaţiei au executat o acţiune pe linia combaterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări în Staţia C.F.R. Sighetu Marmaţiei şi zona limitrofă acesteia.

În cadrul acțiunii polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Iuliu Maniu din municipiu care circula în regim de taxi.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din Sighetu Marmației, iar în calitate de client se afla o femeie din comuna Bistra, care deținea o geantă în care au fost identificate 80 de pachete de țigări în valoare de aproximativ 1000 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost indisponibilizată şi ridicată în vederea confiscării. În cauză s-a înregistrat dosar penal, privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *