Un copil din Maramureș a murit după ce a înghiţit un obiect aflat într-un ou de ciocolată

Dramă fără margini într-o familie, din judeţul Maramureș. Un băieţel în vârstă de 5 ani a murit chiar de ziua lui, după ce s-a înecat cu o piesă desprinsă dintr-o jucărie găsită într-un ou de ciocolată.

Disperaţi, părinţii au cerut ajutor, însă bietul copil s-a stins la spital.

Aniversarea a luat o turnură dramatică în momentul în care copilul de cinci ani s-a înecat cu o rotiţă desprinsă dintr-o maşinuţă găsită într-un ou de ciocolată. Înnebuniţi, părinţii au sunat imediat la ambulanţă. Trei ore s-au luptat medicii să-l întoarcă din drum, însă fără succes.

Dr. Alexandru Ilieș, Serviciul Județean de Ambulanță: „Copilul era în stop cardiorespirator, era în faza de resuscitare şi ventilaţie. Doi medici au efectuat manevrele, după care a fost preluat de un echipaj şi transportat la Centrul de Primiri Urgenţe din Vişeu de Sus. Pe tot parcusul transportului au fost continuate manevrele de resuscitare”.

Poliţiştii anchetează întreaga poveste şi aşteaptă rezultatul necropsiei.

Agent de poliție Anca Pop, IPJ Maramureș: „Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un copil din Repedea, care avea un corp străin laringean, a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar la ora 21.10, acesta a decedat”.

De caz se ocupă şi cei de la Protecţia Copilului Maramureş.

Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș: „Momentan, specialiştii noştri vor oferi consiliere psihologică membrilor familiei, urmând ca măsurile legale care se impun să fie dispuse şi în funcţie de concluziile la care vor ajunge organele de poliţie”.

Specialiştii le recomanda părinţilor să fie foarte atenţi atunci când copiii lor manevrează jucării cu părţi mici, chiar dacă au peste trei ani. În plus, lecţiile de prim-ajutor pot fi de mare folos în momente critice. Chiar în Maramureş ține astfel de cursuri un bărbat care şi-a pierdut fiul în vârstă de doi ani, într-o tragedie asemănătoare.

Știre preluată integral de pe siteul protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *