Întârzieri la Drumu Nordului care asigură legătura Maramureșului cu județele limitrofe

În urma verificării lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene cu șantierele deschise pe Drumul Nordului s-au constata întârzieri mari ale lucrărilor. Au fost evaluate lucrările de pe drumurile județene DJ 193, tronsonul care asigură legătura între Maramureș și Satu Mare, pe DJ 108A, la limita cu județul Sălaj, precum și pe tronsonul care leagă localitățile Ariniș şi Cehu Silvaniei. La fața locului au fost prezenți în teren și primarii localităților Ariniș, Gheorghe Mureșan, Ardusat, Ciprian Rus și Fărcașa, Ioan Stegeran.

“Având în vedere că în câteva zile vom avea schimbări de temperatură și va apărea și înghețul, am solicitat executantului lucrării, Implenia Baugesellschaft m.b.H, ca până pe 15 decembrie să finalizeze asfaltarea tronsoanelor pregătite în acest sens, să pună drumul în siguranță pe perioada iernii, să facă semnalizările corespunzătoare, marcajele și să elimine toate semafoarele existente acum pe drum.

Nu mai accept întârzieri și nici nu voi accepta la plată lucrări de proastă calitate. Maramureșul are nevoie de drumuri bune și sigure, iar eu mă voi asigura că toate lucrările se vor face așa cum trebuie.” a declarat Ionel Bogdan.

Drumul Nordului urmărește reabilitarea unui traseu de drumuri județene în lungime de 72,758 km care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T situată în județele limitrofe Sălaj și Satu Mare pentru îmbunătățirea parametrilor relevanți – viteza de circulație, siguranța rutieră, capacitatea portantă, traficul etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *